Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2021 12:00 - ДОЛОН ОЗНАЧАВА "ВЪЛК"! ДУЛО И ДОЛОН СА ИДЕНТИЧНИ ПОНЯТИЯ! ЕТО ГО РАЗКОВНИЧЕТО! АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2931 Коментари: 16 Гласове:
7

Последна промяна: 07.10.2021 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИМЕТО ДОЛОН ОЗНАЧАВА "ВЪЛК".

На древноарамейски език, който е напълно сходен с тракийския, словото "daw","dau" ще рече вълк ( zew на иврит, divo, dibo на съвременен арамейски ). Това име на суровия хищник произлиза от начина му да "души, да ДАВИ" своите жертви.Тук се намесва и разбирането, че гордият звяр е чедо на дивата природа, на гората, на планината " тау".

Англия е пълна а имена като DAVES, DAWES, DAWLES, които биват "обяснявани" като производни на ДАВИД " възлюблен от Господа". По същия начин официалната етимология " тълкува" понятието " DACUS", което в тракийския език носи несъмнения смисъл "вълк".

Защо из речниците шества тази повсеместна лъжа?

Защото след испанската Реконкиста, Англия се напълва с еврейски емигранти, тъпкани с пари, които създават Британската империя и от Лондон започват да управляват света. За тях не е угодно един от най-великите им царе, Давид (хронологически вторият цар на Израил), да има несъмнен арамейски произход и да носи име " вълк". Ето защо е натрапена измислицата с " господния любимец" .
Под това измамно име ни се представят и всички фамилни имена като Дейвис и пр., внесени в средновековна Англия от еврейската емиграция или станали част от именната листа на Британия още в дълбока древност - когато троянските бежанци и други тракийски преселници са се установили на британските острови. Защото Дав е тракийско и арамейско име.

Нека направим разбор на името DAWLES !
То се чете "Доулес" , а в думата очевадно се разпознава коренът WL - " вълк","вълци","вълчи".

Троянецът Долон, разузнавачът  от Песента Долония на Илиада, заради когото загива величественият тракийски цар Рез, не само намята одрана от сив вълк кожа, преди да се впусне в нощни подвизи, завършили  със  собственото му убийство и гибелта на Рез, а носи изцяло името ВЪЛК - ДОУЛОН.

Същото име, което носи българският владетелски род ДУЛО - ВЪЛК!

Имената на градове като Тула, Тулча, Туле и Тулон явно са свързани с името на ВЪЛКА като пазител на сакрални територии и тайни. Те са свързани и с мисията на българите като ПАЗАЧИ - ВЪЛЦИ на свещените земи, пръснати по света и наречени БЪЛГАРИЯ.

ТОВА ОТКРИТИЕ ДАВА ОТГОВОР НА ВСИЧКИ ВАЖНИ ВЪПРОСИ, ТЕРЗАЕЩИ НАШАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА:

Доказва  връзката на траките и българите като един народ.

Намира смисъла на името на българския владетелски род Дуло.

Доказва прадревната мисия на рода Дуло и на българския народ.

Открива двойното значение на етнонима БЪЛГАРИ и ИМЕТО БЪЛГАРИЯ. Те означават от една страна "вълк" и "Вълкария", а от друга "пазител" и "пазена свещена земя".

ЕТО ГО РАЗКОВНИЧЕТО!

ВСИЧКИ АВТОРСКИ ПРАВА НАД СТАТИЯТА СА ЗАПАЗЕНИ!






Гласувай:
8



1. balar - Dhole,
27.09.2021 12:18
вид азиатско диво куче. Среща се в югоисточна Азия и е на изчезване. Но някога са се срещали и из Европа.
цитирай
2. dobrodan - Ето.
27.09.2021 12:36
ДАУЛ
-а, ч.
Узбецький ударний музичний інструмент, схожий на барабан.

Някъде оттам думата идва и в български език със значение "тъпан".
Значение на думата даул. мн. даули, (два) даула, м. Диал. Тъпан.

Очерки истории огузов и туркмен Средней Азии IX-XIII ввhttps://books.google › books· Превод на страницата
С.Г. Агаджанов · History
Амида. Артук и предводитель арабов Шараф-ад-ДауЛа того-ъ вы были примириться ... При арабите Даул означава дори нещо като "държавен управляващ".

Что означает имя Даулбай Происхожение: Казахское имя
даул означает – буря, ураган.

ДАУТ. В ПРЕВОД ОТ ПЕРСИЙСКИ означава мастилница. Името на царя и пророка на израилтяните Давид.

И още, и още, и още....

И абсолютно никъде за вълци.......

В случая записвам "въздържал се".
цитирай
3. andorey - Привет, Милена. С разсъжденията ти ...
27.09.2021 12:42
Привет, Милена.
С разсъжденията ти съм съгласен, но с извода не. Връзката между "давя" и вълк е несъмнена. Но това може да се било само едно от прозвищата на вълка. Имената Туло, Тулово и т.н. се свързват с келтите по нашите земи, чиято столица се е казвала Тиле - днес Тулово.
За Дуло аз имам съвсем, ама съвсем друго обяснение, писах много по този въпрос навремето, ако може да отвориш линка - https://andorey.blog/history/2012/12/06/kakvo-oznachava-imeto-dulo-i-otkyde-proizhojda.1027931
Това е засега. Поздрави!
цитирай
4. balar - а ако ще е дума зад дума
27.09.2021 13:11
то можем да вземем Чул - покрит, скрит, като в зачулвам, от там покривало. А шпионите и съгледвачите да се загъват в животински кожи е било практика допреди 40/50 години.
Тогава Долон можем да свържем и с Чалан, но и с Чувам - пазя, охранявам, до което достигаме през Чуварка - табуирано название на змия-стопан на дома.
В минава във Л, като при човек-чиляк.
цитирай
5. barin - И аз така мисля, Милена, но в блога ...
27.09.2021 13:16
И аз така мисля, Милена, но в блога съм срещал и опити за други обяснения. Дуло е славен род, дал велики владетели не само за България.
Поздрави!
цитирай
6. milenavarbanova9 - Божичко, балар,
27.09.2021 13:30
Това са неподражаеми акробатики със словото!
Ако и бяха толкова достоверни, колкото са сложни...
Поздрав!
цитирай
7. milenavarbanova9 - Здравей, добродане, Чети текста и ...
27.09.2021 13:31
Здравей, добродане,
Чети текста и ще видиш вълка!
Успех!
цитирай
8. milenavarbanova9 - Здрасти, Андрей,
27.09.2021 13:40
Ако исках да кажа Тулово или Тиле, щях да го кажа.
ЕГеНеТо ми все още позволява да помня поне имената, които са ми нужни.
С удоволствие прочетох статията ти, но уви, колкото и да се старая, не виждам никаква връзка между Дуло и Юлий. Примерът ти с унгарското произношение не ме убеждава, защото езикът на магярите е тюркски и изговорът им на европейските имена, винаги е бил много далечен от оригинала. Българите винаги коректно произнасят имената, ерго, Дуло не е Юлий.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Милена?
27.09.2021 13:47
Смятам, че имаш право ,с добавката от " Илиада"!
Може да е фолклор, но тя дава множество доказателства, най- различни! И дори за нас! Когато папските легати пристигат във Велико Търново да връчат корона и знаме на нашия Калоян, казват ,че идват от вечния град на героя Еней! Калоян се усмихва и казва ,че много добре знае на чия страна / на Троя/ воюва неговия народ в тази война Те са втрещени, смятали го за дивак?
Не знам вече, мисля че коментирах ,че вълк не е Българска/ славянска / дума само Волф е и на немски и на английски Така ,че вероятно става дума за синоним И е ясно волф откъде идва!
А за връзката ни с арамейците има доказателства също
В защитната творба" О писменехь" !Не е писана от прост монах Двама може да са авторите само- Симеон и чичо му Докс Защото демонстрират изключителни познания по гръцки и латински едновременно Чернорицзец Храбър е преведеното на Български имее на немския монах, оспорил правото на съществуване на азбуката ни Произведението е отговор на негови нападки!
Сега е ясно ,че основа на азбуката ни е финикийската, както на гръцката и латинската!
Именно това се използва в защитното произведение че и трите ползват божествената , сирийска азбука!Божествена, Христова! Да, Христос е божи син!, затова е и божествена!
Финикия е завладяна от Асирия/ сирийците/ затова се нарича и сирийска!
Момент, арамейците живеят в Сирия и днес! Явно са считани за сирийци!
В Ирак има град/ Самара /!Ирак и Сирия не са етносни държави , а изкуствени, политически/ Разделяй да владееш, от този тип/!
Но Самара има и в Русия, Самарканд- столицата на Тимур- също! Впрочем, ти имаше статия на тази тема, аз също бях писал нещо
Така, че не е крушка без опашка1

Сега, ако се използва не само нашето наименование вълк, но и немското и английското ,се стига отново до волските! А те, немсото и английското наименование на вълк в никакъв случай не са Български/ славянски/Или пък, някакви други!
Повод за сериозни размишления.......

Хубав ден!
цитирай
10. balar - Г-н Леон, с риск да ме намразите ептен,
27.09.2021 14:50
само ще кажа, че се родеят. ф към Х, като хващам - фаштам, и от там в К. През диалект изглежда смешно, но езика ни е и сбор от диалекти и когато официалния не ни помага особенно можем да се обърнем и към тях.

п.п. Как би реагирал чужденец, който знае само книжовния Български, ако му кажете "кър" вместо "поле". Най-вероятно ще се обиди.

А арамейската връзка е очеизвадна, проблема е в едни симитчета насадили се по-късно в ония земи, които всячески се опитват да заличат факта, че преди тях в Близкия Исток са живели хора говорещи индоевропейски език и наричани в древните месопотамски извори Балхарис. Това е тема-табу, така че госпожа Върбанова се е захванала с нещо наистина опасно и трудно.

цитирай
11. milenavarbanova9 - Благодаря, Ваньо,
27.09.2021 14:55
Не, Илиада не е фолклор, а най-достоверен документ, при това с огромна художествена стойност, най-великата литературна и същевременно историческа творба в човешката история. И всеки детайл е верен, поетът не се е отделил и на микрон от действителността. Обичам да чета тая книга на хилядолетията, тя стои до леглото ми.
Да, спомням си, когато писах за Самария в Израил.и за Самарите и Самаркандите тук и там, ти направи много интересен коментар.
Арамеите са разделени между Турция, Сирия, Ирак, Ливан Палестина - древен измъчен народ, с по-черна съдба и от нашата. А са много интелигентни и талантливи хора.
Успешен ден!
цитирай
12. milenavarbanova9 - Благодаря за признанието, балар,
27.09.2021 15:00
Ох, истината винаги е била прикривана, защото сатана владее света от много векове. Е, сега вече почти доживяхме развръзката.
Трябва да спасим душите си като говорим правдата.
цитирай
13. balar - Моля :) .
27.09.2021 18:25
Истината е дъщеря на времето, просто трябва да спрем да се делим на тюрколози, траколози и всякакви други сортове лози и да бъдем просто българи, които мислят като българи.
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравейте, Балар!
28.09.2021 20:47
Никак не ми е ясно,за какво трябва да ви намразя!? Омразата е силно чувство и го заменям само с преззрение! Не го използвам!
Имате предвид вероятно френското Къ, което е опашка , но и нещо друго Само ,че, не отзад!
Та , обяснете ми, за какво трябва да ви намразя!
Частично мога да намразя някой тъпанар,който смята ,че по някакви неизвестни показатели ма превъзхожда?
Например ,грешките ,които допускам тук, са основно технически Очите ми ,за хилядни от секундата са осветени със светлина от порядъка на тази от атомната бомба Оцелях, не допуснах никаква грешка
Сега се стремя ,да не гледам екрана Но, запетайковците ме принуждават да го правя!.....
Е, аз съм си виновен!

Хубава вечер!
цитирай
15. pvdaskalov - * ! *
29.09.2021 07:15
Насочвам ви към Даусдава при с.Свещари, Исперихско.
Успех!
П и е р
цитирай
16. milenavarbanova9 - Благодаря, Пиер!
29.09.2021 08:02
Благодаря, Пиер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774538
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031